Foto Ton Wiggenraad   De jongeren van Hoogstraten Leeft organiseerden op het speelpleintje in Meerle een pop-up kinderopvang.

De jongeren van Hoogstraten Leeft hebben afgelopen weekend opnieuw actiegevoerd om een deel van hun programma bekend te maken. Ze organiseerden op het speelpleintje in Meerle een pop-up kinderopvang.

“We denken dan eigenlijk vooral aan voldoende opvangplaatsen in de kinderopvang”, zegt Katrien Brosens die op plaats twee staat.

“En niet alleen tijdens de schooldagen maar vooral ook tijdens de vakanties. Voor heel wat gezinnen is het immers pure noodzaak dat ze met twee gaan werken.”

De partij wil niet alleen aandacht voor de opvang. Er moeten volgens de HL-jongeren ook meer speelpleintjes komen die door de kinderen zelf worden ontworpen.

Daan Smekens ijvert op zijn beurt voor betere mobiliteit. “Een betere afstemming van de bussen op de treinen in station Noorderkempen zou geen overbodige luxe zijn. En in het weekend pleiten wij voor nacht- of feestbussen op bepaalde tijdstippen tussen de verschillende deeldorpen.”

De partij wil ook dat de hele administratie van aanvragen ook wordt vereenvoudigd en vooral wordt gedigitaliseerd. (VTT)